Restaurang och Café i Kumla Sjöpark.
Goda Rum för Fest, Catering och Konferens.
Boka bord via telefon på 019 - 760 20 80 eller klicka här.

Avluta konferensen med en rolig aktivitet, förhöj personalfesten eller kundeventet

Lekfulla lagaktiviteter
Vår populäraste aktivitet! Grupperna kommer att ställas inför en rad utmaningar som ska lösas. Under aktiviteten kommer vi att, förutom att skratta gott, arbeta med faktorer som kommunikation, kreativitet och samarbetsförmåga.

Exempel på övningar:
Jättekluret – ett litet problem i jätteformat
Svarta Änkan – många tåtar att dra i och lika många viljor
Lindansen – Ta er så långt som möjligt på den låga vajern?
Stocken – balans, samarbete och koordination…….
Pipeline – samarbete & puls
Brobygget – hur löser ni problemet?

Visionsmålning med vernissage
En rolig kreativ aktivitet som går att genomföra ute och inne, många av våra kunder beställer återkommande den här aktiviteten för att den ger ett nytt perspektiv på teman som man kan variera i det oändliga. Vi börjar med en kort annorlunda självpresentation och en individuell nytänkande övning innan vi formar grupper för att måla på dukarna. Vad som skapas är helt upp till gruppen men temat kan t.ex. vara en framtidsvision för företaget/avdelningen, ny logotyp, vad som ger oss extra motivation, drivkraft, spåna nya arbetssätt, kundgrupper etc.

Expedition Sjöparken
Den här aktiviteten tar er med ut på äventyr. Ni ska under en begränsad tid lösa ett antal uppdrag av vilt skiftande karaktär. Expeditionen är en aktivitet speciellt utformad för den miljö som sjöparken & Goda rum bjuder på. En av våra absolut mest populära aktiviteter!

Till er hjälp har ni en GPS, en ryggsäck med utrustning och de (udda) specialkunskaper som finns i ert lag. Det gäller att lösa de verkligt knepiga uppgifterna i en kamp där nytänkande, kreativitet och fantasi är ovärderliga egenskaper.

Äventyrsfemkamp
Grupperna kommer att tävla mot varandra i denna mångkamp som består av en rolig blandning av individuella äventyrsgrenar. Blanda gärna upp med roliga samarbetsgrenar så blir aktiviteten ännu roligare. Vilka grenar som ingår bestäms i samråd med er men individuella grenar kan t ex vara:

Bågskytte – alla lekte vi väl indianer och cowboys som små, nu finns chansen att prova på känslan av en “riktig” pilbåge.
Blåsrör – ärtrör i all ära men detta vapen har oanade krafter….
Yxkastning – dubbeleggad kastyxa eller tomahawk, vilket väljer du?
Luftpistol – här går det undan och det räcker inte med att vara pricksäker, man måste ha stil också…Överlevnad – under tids- och prestationspress ska nu bevisas vilka som klarar sig i vildmarken och vilka som borde hålla sig i befolkade trakter.
Slangbella – Anderssonskans Kalle utmanar!

Flottbygge
Flottbygge handlar om initiativförmåga, kreativitet och samarbete. Förmåga att hitta lösningar på till synes omöjliga problem är en värdefull tillgång. Konstnärliga talanger och fantasifulla inslag premieras när ingenjörskonsten har gjort sitt. Den ska inte bara flyta – den ska kunna paddlas snabbt och ha det där lilla extra också.
Till er hjälp får ni i varje lag en uppsättning ”flottmateriel” och diverse andra prylar. Av detta ska ni skapa mesta möjliga FLOTTE. När sedan farkosten är klar ska den sjösättas och med hjälp av samtliga lagmedlemmar paddlas och visa vad den går för! Må bästa flotte vinna! Kombineras gärna med andra aktiviteter med flottbygget som final.

På minuten på Goda Rum
Höj energinivån på mötet med en aktivitet som får upp både energi och smilband. En fartfylld aktivitet inspirerad av TV-programmet. Utmana kollegorna under tidspress där goda nerver är lika viktigt som skicklighet!
Går att genomföra helt inomhus eller utomhus beroende på önskemål och väder.

Blås bort plastmuggar med en ballong, lägg godis i färgordning, stapla muttrar med hjälp av en kinesisk ätpinne, häng upp spikar på en spänd lina utan några hjälpmedel…
Enkla aktiviteter som alla kan utföra! Enda kruxet är att uppgifterna ska lösas på en minut! Hysteriskt kul…

Mästarna i Västhuset
Det här är en utmanande aktivitet inspirerad av ett populärt TV-program som vi sedan ett par år arrangerar över hela Sverige. Delar av den här aktiviteten går att genomföra inomhus och går att genomföra året om. Tävla i ett urval av grenar som verkligen sållar agnarna från vetet. Ni kan välja själva hur fysiskt ni vill ha det. Oavsett så går det precis lika bra att genomföra individuellt som i lag. Vi rekommenderar dock det senare. Ni kan komma att möta utmaningar som ”kuben”, ”rätta tiden” och ”hjärngympa”.

Övningarna är givetvis anpassade för att alla skall kunna delta oavsett ålder och fysik, de bestäms i samråd med er.

Glödvandring
Elden har alltid fascinerat människan sedan urminnes tider. Glödvandring handlar om att få ta del av en oförglömlig upplevelse som skapar starka känslor tillsammans med kollegor och vänner, samt att ställas inför möjligheten till ett påtagligt aktivt val.

Naturlig mindfulness
Stanna upp och ta del av naturen med alla sinnen
Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt till livet som handlar om att leva här och nu, att ta del av livet med alla sinnen. Om vi inte lever livet fullt ut här och nu – när ska vi då göra det? Vi blandar tekniker från Yoga, Qi Gong, Tai Chi och olika stresshanterings tekniker. Vi delar med oss av enkla övningar som kan användas vid stressade situationer hemma och på arbetet. Vi bjuder på en skön stund där ni får ta del av naturen med alla sinnen. Passet genomförs helst ute och alla kan delta. Vanliga kläder går bra men vi rekommenderar kläder efter väder som tillåter rörelse. Vid dåligt väder kan passet genomföras inne.

Isskulptering
Att skulptera i is är en spännande och annorlunda upplevelse. Varje lag får ett isblock och en mängd verktyg. Skapa och motivera varför just er skulptur bör vinna juryns röster. Aktiviteten går att genomföra individuellt eller i grupp och all utrustning såsom verktyg,
skyddsutrustning ingår

Tillsammans med er som beställt aktiviteten planerar vi ett roligt tema för skulpteringen, det kan vara lansering av en ny produkt, visioner för framtiden, ny eller gammal företagslogga eller något helt an

Växthuskampen
Växthuskampen – en 5-kamp som görs inomhus den miljö som Goda Rum & växthuset erbjuder. Det är en blandning praktiska och teoretiska aktiviteter där lagets förmåga att samarbeta avgör framgången. Aktiviteter som ingår är bl. a jättepussel – där många händer och hjärnor behövs, olika gåtor som praktiskt ska lösas, Svarta änkan – många tåtar att dra i och lika många viljor, Pipieline – samarbete & puls & Stjärnan

________________________________________
Priser och villkor

Tid: 2015

Ingår: Enligt förslag..

Tillkommer: Mervärdeskatter. Eventuella tillköp utöver program.

Villkor: Priserna gäller under 2015. Förfrågan gäller ej som mellanvarande bokning, dvs. aktiviteter, personal, utrustning och lokaler är ej reserverat för er räkning innan definitiv bokning gjorts.

Betalning: Via anläggningen.

Avbokning: Avbokning som sker senare än 4 veckor före beställd tid debiteras, enligt Visitas (tidigare Sveriges Hotell- och Restaurangföretagares) allmänna villkor för konferenser, med 75 % av avtalat pris. Avbokning som sker senare än två veckor före beställd tid debiteras med 100% av avtalat pris.

Ovanstående arrangemang genomförs i samarbete med

Ösjönäs vildmark@osjonas.se 0505-250 22
695 97 Tived www.osjonas.se

Välkommen till äventyret!!!